Vilken kulör ska jag välja?

Kategorier:

- Vardagsrum

- Sovrum

- Kök

Hej! Vi har byggt ett litet extra hus på 50 kvm. Det är kök vardagsrum i ett. Ett sovrum. Utsidan av huset svartfalufärg fönster är svarta med svart spröjs. Golvet är gråsvart trägolv. Köket kommer bli ett svart matt kök. Jag vill välja rätt vägg färg tiil väggar, lister , dörrar och takfärg. Funderar på om taket lister och de två inomhus dörrarna ska vara i samma färg? Det är ett ryggåstak ca 3.50. Vilken vitt färg ska man välja?. Det är stora fönsterpartier i huset. Så mycket ljusinsläpp. Jag har kikat på silke, sommarsö även kokos men vet inte om det kanske ska vara en annan ljusare vit färg om man ska måla in allt (lister dörrar och taket) i samma nyans eller blir det för enhetligt? Det får inte bli för kall färg. Nu är allt grundmålat i vitt. Jag skickar med bild på huset. Eller om man ska ha annan takfärg? Tacksam för lite hjälp.

01/04/2024 09:55:09

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att ladda upp en planlösning så vore det toppen? Den behöver inte vara så avancerad, bara så att jag ser hur rummen hänger ihop. Återkom med denna så fortsätter vi sedan:)


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, Jag skickar med planritningen, den är inte helt korrekt då vi har fått till en liten hall . Du ser på vänster sida utav öppningarna. Tack snälla för hjälp! Du kan även se hur köket kommer se ut. Det är ett svart laserat matt kök från Ikea. Man hade kunnat ha en annan färg på mitten utav köket. Ovanför bänkskivan.

03/04/2024 08:20:42

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Toppen, tack. Kika på  LADY 0486 Silke,  LADY 1376 Froströk eller  LADY 10341 Kalk till kök/v-rum. Måla alla ytor, även taket, i samma kulör.

Sovrum kan vara i  LADY 10580 Soft Skin,  LADY 20119 Transparent Pink eller  LADY 7685 Subtle Green.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall, LADY Essence eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tusen Tack snälla för ditt svar. Det hjälper verkligen!!! En liten fråga, i sovrummet, tycker du att jag ska även där måla tak och lister i samma färg? Om jag tex väljer soft skin eller transparent pink? Även i mitten utav köket,ovanför bänkskivan är det ett fyrkantigt tom rum. ska jag ha en annan färg där än resten utav rummet för att bryta? Har inte bestämt mig om jag ska kakla väggen där. Vi har beställt en hel rostfri bänkskiva till köket. Vilken nyans passar i såfall till de förslagen du gav. Tex till silke, frosttåliga eller kalk? ( ska eventuellt ha en hylla som löper tvärsöver)

04/04/2024 10:28:47

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Det blir lugnast om du målar på samma sätt i alla rum. Då blir det det som blir "den röda tråden", som håller ihop din färgsättning.

Så, om du målar allt tak, snickerier och väggar i samma kulör i kök/v-rum så gör på samma sätt även i sovrummet, fast i en annan kulör. Glöm inte att provmåla:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top