Val av färg till tak och fönster

Kategorier:

- Övrigt

Hej! Vi håller på att bygga ett attefallshus där allrum och hall målas i Gentle Whisper, 1903-Y32R. Lister och dörrar målas in i samma kulör. Kök kommer troligen bli i Kalk, 1603-Y31R. Vi kommer ha olika blå som accentfärg för att ta upp det från en tapet vi ska ha i sovrummet, se bifogad bild. Nu måste vi beställa fönster och de finns i S0500-N eller S0502-Y. Likaså taket. Hur ska vi tänka kring det? Vilket kommer passa bäst? Tacksam för er hjälp kring detta och annat vi kan tänka på för att det ska bli så bra som möjligt! Hälsningar Jenny

01/04/2024 10:15:52

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Både  LADY 12182 Gentle Whisper och  LADY 10341 Kalk kommer bäst till sin rätt ihop med vitare vita detaljer, tex  LADY 9918 Klassisk Vit (S0500-N) om dessa ska vara vita. Måla allt som ska vara vitt i denna vita kulör.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall, LADY Essence eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top