Färgsättning av snickerier (ffa garderober)

Kategorier:

- Sovrum

Lister/dörrar/fönster : 0907 G60Y resp 0907 G20Y, lister i råvit tror S0500N

Angränsande rum : Rummen ovan ligger på rad. I ö vitt.

Hej! Jag har målat om i två rum, det ena är ett genomgångsrum med indirekt ljus från två dörröppningar, där är väggkulören NCS 0907 G60Y. Det används som sovrum och ska bli en garderober längs ena väggen. Det andra rummet har stort fönster mot norr, väggfärg NCS 0907 G20Y. Där ska det också bli en garderob. Lister och fönster i kall vit 0500 N Det andra rummet är till ett stort barn. Jag skulle vilja ha råd runt kulörer som kan passa på garderober och även andra snickerier som ska få färg. Gärna både kulörer som går ihop med väggfärgen men även tips på kontrasterande kulörer. Jag funderar på att välja mer grågrön till garderoberna men med exv -1505 G60Y resp G20Y- vad tror du om det? Tar tacksamt emot råd! Hälsningar Christina

02/04/2024 16:40:47

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att ladda upp en planlösning så vore det toppen? Den behöver inte vara så avancerad, bara så att jag ser hur rummen hänger ihop. Återkom med denna så fortsätter vi sedan:)


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Markerat där jag tänkt mig garderoberna. Mot det första rummet finns en dörr som öppnar upp mot ett ganska stort rum med söderfönster men inte så mycket ljus kommer in.

03/04/2024 11:41:39

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Tack. Om dina fönster är i S0500-N så måla allt som ska vara vitt i  LADY 9918 Klassisk Vit. Denna vita ton är kritvit och passar bra mot dina kulörer i dessa två rum. Garderoberna kan sedan vara i  JOTUN 7163 Minty Breeze,  LADY 5180 Oslo,  LADY 6325 Balans,  LADY 6379 Cityscape eller  LADY 6378 Iconic. Måla båda garderoberna i samma kulör.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, Nya LADY Wonderwall, LADY Essence eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top