Hitta rätt kulör på hus och fönsterfoder

Kategorier:

- Hus

Dörrar/fönster/garageport :

Grundmur och tak :

Huset har haft vita fönster nu byter vi panelen med fönsterfoder och knutbrädor mm och tänkte gå tillbaka till hur huset var målat vid sekelskiftet, med kromoxidgröna fönster (NCS 5040-G30Y) Vi hittade en bild från Länsstyrelsen i Västerbotten Med Gråa fönsterfoder och vit husfasad, Den färgsättningen bör passa vårt hus. Vi har tittat i Jotuns katalog men har svårt att hitta vilken färg som motsvarar kulörerna på bilden. Vi kommer att provmåla en bit av fasaden Fönsterfoder och ett fönster för att se hur det kommer att se ut , innan vi bestämmer oss.

12/04/2024 12:54:14

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Jag hjälper dig gärna men om du har en bild att ladda upp på ditt hus så vore det toppen? Återkom med detta så fortsätter vi sedan:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej Här kommer Tre bilder Äldre foto från början av 1900talet Hur huset ser ut i dag och Fasadritning på hur det skall se ut när det är klart. MVH Per

15/04/2024 09:13:50

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Jag ser tyvärr inte dina bilder. Prova gärna att ladda upp dem igen eller maila till infor@jotun.se. Skriv att de ska till Kulörrådgivningen.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Ja provar igen MVH Per

16/04/2024 12:10:17

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Nu ser jag dina bilder:)

Om fönster och dörrar målas i S5040-G30Y så kika på  JOTUN 1024 Tidlös tillfasaden och  JOTUN 1973 Antikgrå till vindskivor, knutbrädor och foder.

Provmåla på skivor som ni kan flytta runt och se hur kulörerna upplevs på olika ställen.

Måla träfasad, vindskivor, knutbrädor och foder med  DEMIDEKK Infinity eller  DEMIDEKK Infinity Pure Matt. Fönster och dörrar målas med  DEMIDEKK Infinity Details.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top