Måla tak

Kategorier:

- Kontor

Lister/dörrar/fönster : vit

Angränsande rum : vitt

Hej! Jag är lite sugen på att måla taket i vårt kontor i Savannah sunset. Väggarna och taklisterna är just nu vita och jag tänkte i så fall inte måla detta, utan bara taket. Rummet är ganska litet och rätt så fyrkantigt, med ett fönster mot nordväst, med takhöjd på 260 cm. Är det här en jättedålig idé? Bör jag i så fall bara måla takytan, alternativt dra ner färgen lite på väggen (kanske bara blir bra om listerna också målas i samma färg)?

14/04/2024 20:12:08

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Kika på en lite ljusare rosa tex  LADY 20047 Blushing Peach,  LADY 2040 Ljus Granit eller  LADY 2224 Indi Pink till taket.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, LADY Essence, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top