Färg till hallen

Kategorier:

- Hall

Lister/dörrar/fönster : Vitt

Jag är utefter en grön färg till min hall. Har en vit byrå och vit garderob högglansdörrar. Jag har testat Exhale men upplever att den är för grå och Soft mint blir snäppet ljusare och kall med grå ton. Bilden nedan ser ni min hall utan provmålade ytor. Sedan 2 bilder med exhale och Soft mint. Jag vill ha en färg som ger ett lugn. Är även öppen för förslag till andra färger.

14/04/2024 21:47:29

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att kolla upp och återkomma med vilken färgkod (ncs) dina vita detaljer som dörrar, fönster, lister och köksluckor har, om inte alla dessa detaljer ska målas, så vore det toppen? Det påverkar vilka andra färger som blir fina och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på detta är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och se vilken av dessa som kommer närmast dina vita detaljer. Återkom sedan med detta samt en planlösning och färgkoder i angränsande rum, så hjälper jag dig vidare med en färgplan.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej dörrarna är S0500-N och väggarna i alla väggar i övriga rum är Stockholms vit och även köksluckor/lister. Färgerna jag har testat är. Exhale, Soft Mint och ni senaste är Pale Linde. Jag vill ha något ljusare och lugn ton. Solen ligger öst så vi har inte så mkt solljus förutom några timmar på förmiddagen och nån timme på eftermiddagen. Jag förklarade i färghallen att färgerna blev för gråa och nu Pale Linde ser mer ut som en beige/grön nyans. Inte nöjd med dessa färger.

15/04/2024 22:30:44

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Kika på  LADY 8303 Vit Ljung eller  LADY 8222 Kryddgrönt. Måla även dörrarna i en varmare vit tex  LADY 1453 Bomull eller  LADY 1001 Eggvit.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, LADY Essence, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top