Färgsättning knutar, vindbrädor och fönsterfoder

Kategorier:

- Hus

Dörrar/fönster/garageport :

Grundmur och tak :

Vi håller på att renovera vårt gästhus i skärgården. Gästhuset ligger en bit ifrån huvudbyggnaden. Huvudbyggnaden har kulör: Fasad, vindbrädor, knutar, fönsterfoder: Dalaröd, ytterdörr: Varmgrå och fönster 0502-Y Gästhuset (litet torp) har kulör Dalaröd på panelen och fönster 0502-Y. Nu är det dags att måla om ytterdörren, knutbrädor, fönsterfoder och vindskivor. Har tänkt att inte det lilla gästhuset ska vara helrött som huvudbyggnaden utan få ha foder, knutar och vindbrädor i en avvikande färg, för att behålla torpkänslan. Idag är allt det målat i 0502-Y. För att hålla ihop något så tänker jag att ytterdörren kan målas varmgrå och fönster behåller vi 0502-Y (skulle vara jättejobb att måla om). Vad kan vi ta för kulör på alla övriga detaljer för att intrycket ska bli lite mjukare. Nu sticker 0502-Y ut lite skrikigt och det poppar inte riktigt.

15/04/2024 13:08:53

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Jag hade målat gästhuset på samma sätt som huvudbyggnaden, alltså allt i  JOTUN 0025 Dalaröd, fönster i  JOTUN 1001 Eggvit och ytterdörren i  JOTUN 0394 Varmgrå. Det blir lugnare och mer sammanhållet.

Men, om du ändå vill ha en annan kulör runt fönster så kika på  JOTUN 0394 Varmgrå även där.

Provmåla innan du startar. Måla träfasad, vindskivor, knutbrädor och foder med  DEMIDEKK Infinity eller den mattare  DEMIDEKK Infinity Pure Matt. Fönster och dörrar målas med  DEMIDEKK Infinity Details.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top