Välja kulörer övervåning

Kategorier:

- Vardagsrum

- Barnrum

- Kontor

Lister/dörrar/fönster : Vit

Angränsande rum : Dusty blue, sans

Ska måla allrum, hemmakontor och två barnrum (pojkrum) på övervåningen. Allrummet är rel stort och högt i tak med snedtak (ca 5m som högst) med flera fönster inkl takfönster med mycket ljusinsläpp i söderläge. Det ena barnrummet är rel stort med högt i tak och flera fönster i sydost med rel mycket ljusinsläpp. Det andra barnrummet är mindre, normalhögt i tak med fönster mot norr. Kontoret är litet, normalhögt i tak med ett normalstort fönster, i nordost. Betydligt mindre ljusinsläpp samt mindre rum och lägre takhöjd i kontoret och det lilla barnrummet. Ekparkett i samtliga rum. Master bedroom på övervåningen är målat i dusty blue. På nedervåningen är hallen målad i indi pink, vardagsrum/matplats i sans, kök i treasue, gästrum/lekrum i antique green. Är nöjd med samtliga kulörer förutom att sans blev något mer gul än vad jag hade tänkt. Vill ha någon liknande neutral färg i allrummet på övervåningen, men kanske något mer grå/greige och ljusare än sans? Gärna nåt mer färgglatt i barnrummet men ändå dämpade färger som i övrigt. (Ursäkta kaoset på bilderna, flytt + barnstök)

17/04/2024 18:51:44

Kommentar

.

17/04/2024 18:52:47

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att kolla upp och återkomma med vilken färgkod (ncs) dina vita detaljer som dörrar, fönster, lister har, om inte alla dessa detaljer ska målas, så vore det toppen? Det påverkar vilka andra färger som blir fina och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på detta är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och se vilken av dessa som kommer närmast dina vita detaljer. Återkom sedan med detta samt en planlösning och färgkod i angränsande nedre hall så hjälper jag dig vidare med en färgplan.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Dessvärre verkar dörrar+dörrkarmar vara målade i S0500-N men golvlister och fönsterkarmar i S0502-Y. Färgkod i nedre angränsande hall är 1003-Y21R Sans.

22/04/2024 13:14:10

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack.  Om man har lite olika vita toner på det som är vitt så kan det vara bra att undvika de allra ljusaste tonerna som är extra känsliga för vilken vit man har.

Kika på  LADY 10678 Space till allrummet,  LADY 8281 Pale Linden,  LADY 5044 Blåis,  LADY 12083 Devine eller  LADY 10290 Soft Touch i sovrum/kontor.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, LADY Essence, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top