Väggfärg och takfärg inomhus

Kategorier:

- Vardagsrum

Lister/dörrar/fönster : Kokos

Vi har bestämt oss för att måla väggar och tak i färgen kokos. Måste man använda takfärg till tak och väggfärg till vägg? Skulle gärna vilja använda samma färg till allt, vilken rekommenderar du. Eftersom vi ska måla även lister undrar jag vilken vitfärg som passar kokos.

17/04/2024 21:12:53

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

 LADY 1931 Kokos blir fin ihop med något varmare vita detaljer i tex  LADY 1453 Bomull,  LADY 1001 Eggvit eller den något vitare  LADY 1624 Lätthet.

Det finaste är om du målar allt som ska vara vitt - väggar, tak, fönster, dörrar och snickerier, i samma vita kulör. Då ser det vitt ut. Om man blandar olika vita kulörer så tenderar de att förstärka varandras olikheter. Så upplevs tex varmare vita ofta lite gulare än de egentligen är ihop med vitare vita som också kan få ett blå-stick ihop med varmare vita.

Vad har du för färgkod på alla vita detaljer.

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att kolla upp och återkomma med vilken färgkod (ncs) dina vita detaljer som dörrar, fönster, lister och köksluckor har, om inte alla dessa detaljer ska målas, så vore det toppen? Det påverkar vilka andra färger som blir fina och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på detta är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och se vilken av dessa som kommer närmast dina vita detaljer. Återkom sedan med detta samt en planlösning så hjälper jag dig vidare med en färgplan.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top