Färg till köket

Kategorier:

- Kök

Lister/dörrar/fönster : Tak obruten vit, lister och foder ska målas in i samma färg som väggen, fönster och dörrar S 0500-N

Angränsande rum : Hallen som är ansluten till köket har Boråstapet Linen ash grey, lister målad i S 0500-N

Vi håller på att göra om vårt kök. Vi har köpt kök från Marbodal i färgen Frö. Dock är hela husets snickerier målad i S 0500-N och när jag läser nu ser jag att Frö (4502-y) passar bäst med en varm vit. Tänker måla in lister, foder och sockel i samma färg som väggen. Taket har pärlspont och målad i obruten vit och tanken är att dörren och fönstret ska målas i s0500-N som övriga huset. Hur ska jag tänka kring väggfärg? Vill ha en ljus färg som går mot grå. Har provmålat Tidlös och tycker den är fin men läser mig till att den passar bäst mot varmare vita toner. Hur ska vi tänka här? Eftersom övriga huset har kritvita snickerier skulle det vara fint att ha lika i köket men som jag skrev vill jag måla in lister och foder i samma färg som väggen.

20/04/2024 21:32:44

Kommentar

Golvet är från Bjelin, härdad Ek Misty White. Vi kommer ha tapeten Waldemar från Boråstapeter i ett litet rum som sitter ihop med köket. Se bifogad bild. Där kommer vi ha städskåp i färgen 4502-Y och lister runt fönstren som jag tänkte måla i samma färg som kökets väggar. Läser vidare på er sida. Kan sommarsnö eller smooth white vara ett alternativ tro till Tidlös? Vet dock inte hur bra den färgen passar mot tapeten?!

21/04/2024 08:00:23

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Det stämmer att både  LADY 1024 Tidlös och S4502-Y passar bäst ihop med varmare vita toner. S4502-Y är dock så pass mörk att den ofta fungerar ihop även med vitare vita toner. 

Jättesvårt att säga vilken exakt ton er tapet har i angränsande rum men kika på  LADY 1928 Sommarsnö i stället för Tidlös till väggar i köket.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, LADY Essence, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top