Kulörråd långsmal hall utan fönster

Kategorier:

- Hall

Lister/dörrar/fönster : Tidlös (NCS 1002-Y)

Angränsande rum : Tidlös (NCS 1002-Y) Och Blushing peach

Hej! Efter många provmålningsburkar bestämde vi oss för att måla Alcro lagerblad 0945 (S 2010-G50Y) i hallen för att matcha platsbyggda möbler i Jotun Northern Mystic. Nu efter ett halvår har jag fortfarande inte vant mig vid färgen. Jag upplever den som mintgrön och jag gillar inte alls känslan av att gå in i hallen. I angränsade kök/vardagsrum har vi kulören Tidlös (NCS 1002-Y). Även tak, dörrar och lister i hela lägenheten är målade i den kulören. I angränsande gästrum har vi kulören Blushing peach. Även stänkskyddet i hallen går år persikohållet. Jag gillar mörka färger och skulle kunna tänka mig att ha hela hallen i Northern Mystic eller ännu hellre något åt det roströda/bruna/terrakotta-hållet. Min sambo vill dock ha en ljus färg i hallen. Vi har testat kulören Macchiato men den blev alldeles för tråkig. Vi vill ändå ha en kontrast från vardagsrummet och köket. Vi behöver hjälp!

21/04/2024 18:57:04

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att ladda upp en planlösning så vore det toppen? Den behöver inte vara så avancerad, bara så att jag ser hur rummen hänger ihop. Återkom med denna samt färgkod på köksluckorna så fortsätter vi sedan:)


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Bifogar en planlösning. Sovrum 2 är det rummet med Blushing peach. Dörren dit står ofta öppen så man ser färgen på väggarna när man går in genom ytterdörren. I sovrum 3 har vi gustaviansk blå. Jag är osäker på köksluckorna men vi har andra detaljer i lägenheten som är antracitgrå (RAL7024) och skulle tro att luckorna också går i samma ton.

23/04/2024 13:36:42

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Jag tycker att det låter läckert med  LADY 7613 Northern Mystic eller en något ljusare grön tex  LADY 7629 Antique Green eller  LADY 7628 Treasure till hallen.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, LADY Essence, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top