Färg

Kategorier:

- Hall

Hej! Vi ska flytta in i en 3:a som kommer att målas om. Den är ganska ljus och i funkisstil. Det vi tänkt: Vardagsrum/Kök - Space Hall - Alladin Sovrum - Pilasterblå Sovrum - Ljus Granit Den färg vi är lite osäker på är den ljusblå i hallen, undrar om ni har någon med lite mer grått i, som fortfarande passar till pilasterblå(man ser in i sovrummet från hallen), men ändå gärna mer varm än kall ton. (och om ni tror det funkar till ljus granit? även detta rum ansluter till hallen.)

21/04/2024 19:02:16

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att kolla upp och återkomma med vilken färgkod (ncs) dina vita detaljer som dörrar, fönster, lister och köksluckor har, så vore det toppen? Det påverkar vilka andra färger som blir fina och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på detta är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och se vilken av dessa som kommer närmast dina vita detaljer. Återkom sedan med detta samt en planlösning så hjälper jag dig vidare med en färgplan.



Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, tack för svar! Vi har inte tillgång till lägenheten ännu, men bifogar några bilder. Taket och dörrfoder kommer också att målas om. Tanken är 0500-N men det går att anpassa! Samtliga väggar kommer alltså att målas, även element. Vi har även på sikt tänkt måla eller byta kakel i köket. Mvh Malin

23/04/2024 22:15:14

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Alla kulörer upplevs olika i olika ljus men även olika beroende på vilka andra kulörer du ser samtidigt. Dina vita detaljer som tak, fönster, dörrar, övriga snickerier samt köksluckor utgör precis som golv en ganska stor yta som du kommer att se samtidigt som du ser väggarna. Kulören på detaljerna kommer därför att påverka vad som blir snyggt på väggarna och hur du i slutändan kommer uppleva resultatet.

Återkom gärna med detta så hjälper jag dig vidare med en färgplan:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Ja jag menade att de vita detaljerna kommer att målas i 0500-N. Mvh Malin

25/04/2024 13:16:22

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. När man ska färgsätta en hel bostad är det ofta bäst att börja med kulörer till kök/v-rum. Därefter blir det ofta lättare att hitta vackra kulörer till övriga rum. Det kan lätt bli övermäktigt annars. Vad har du för färgkod på köksluckorna? Dessa utgör en stor yta som du kommer att se samtidigt som du ser väggarna i v-rum och hall/entre och kommer därför att påverka hur du upplever kulörerna i dessa rum.

Återkom med detta så fortsätter vi.)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top