Kulörråd.

Kategorier:

- Vardagsrum

Lister/dörrar/fönster : Jotun bomull

Angränsande rum : Jotun Marrakesh, sovrum.

Vi ska måla om i lägenhet med söderläge med stora fönster. Öppen planlösning mellan vardagsrum, kök och hall där vi vill ha en färg. Vi var först inne på tudor men tror att den kommer bli för ljus. Så nu är vi inne på complexion eller Gentle whisper. Vi är lite oroliga över att complexion kan bli för röd. Vad tror ni? I köket är det en grå stenskiva.

21/04/2024 19:18:39

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att ladda upp en planlösning så vore det toppen? Den behöver inte vara så avancerad, bara så att jag ser hur rummen hänger ihop. Återkom med denna samt färgkod på köksluckor så fortsätter vi sedan:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Köksluckorna är i S 0500-N.

23/04/2024 11:16:11

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Det finaste är om du målar allt som ska vara vitt - väggar, tak, fönster, dörrar och snickerier, i samma vita kulör. Då ser det vitt ut. Om man blandar olika vita kulörer så tenderar de att förstärka varandras olikheter. Så upplevs tex varmare vita ofta lite gulare än de egentligen är ihop med vitare vita som också kan få ett blå-stick ihop med varmare vita.

När man har lite olika vita, alltså både varma och mer kritvita, så är det bra att välja en något mörkare ton. Då skapar man lite kontrast mellan de olika ytorna och man brukar då tänka lite mindre på olika via toner.

Kika på  LADY 10678 Space,  LADY 12075 Soothing Beige,  LADY 1563 Mörk Strandsand,  LADY 8470 Smooth White eller  LADY 1140 Sand till kök/v-rum.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. Återkom sedan med hur du upplevde dessa toner i ditt ljus så fortsätter vi sedan med övriga rum.

För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, LADY Essence, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.




Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top