Färgval

Kategorier:

- Vardagsrum

- Kök

- Hall

Hej! Jag har tittat på färgen silke som jag tycker är fin men något för mörk. Finns det en ljusare nyans av samma färg? Väggarna är nu målade i färgen bomull. Många av de färger jag testmålar ser lite konstiga ut mot den gula tonen i bomull. Hur kan man göra för att testa färgerna mot en mer neutral bakgrund. Ska man grundmåla väggen först? Mvh Lisa

21/04/2024 20:56:38

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att kolla upp och återkomma med vilken färgkod (ncs) dina vita detaljer som dörrar, fönster, lister och köksluckor har, om inte alla dessa detaljer ska målas, så vore det toppen? Det påverkar vilka andra färger som blir fina och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på detta är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och se vilken av dessa som kommer närmast dina vita detaljer. Återkom sedan med detta samt en planlösning och färgkod i angränsande rum, så hjälper jag dig vidare med en färgplan.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej Annika! Allt ska målas om. MVH Lisa

23/04/2024 10:59:35

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Har du även en planlösning att ladda upp?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Bifogar planlösning. Vardagsrum mot söder, kök mot norr.

25/04/2024 11:40:55

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack.  LADY 0486 Silke är en nästan vit ton så om du vill ha vitare så blir det vitt.

Silke ser ofta lite solkig ut ihop med varmare vita toner. Måla därför allt som ska vara vitt, tak, fönster, dörrar, snickerier och köksluckor (om vita) i  LADY 9918 Klassisk Vit. En annan ungefär lika ljus ton fast något gråare är  LADY 1622 Reflektion som också den blir bäst ihop med kritvita vita detaljer, tex  LADY 9918 Klassisk Vit.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. Lägg gärna ett störrefärgprov av den vita kulör som du ska måla allt vitt i, under det kulörta färgprovet. Försök att skärma av detaljer i Bomull.

För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, LADY Essence, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top