väggfärg

Kategorier:

- Vardagsrum

- Kök

Lister/dörrar/fönster : lätthet

Angränsande rum : sheer grey

Hej! Vi har precis målat om våra köksluckor i jotun blek sand. Jag är nöjd med färgen, men tycker att den kan dra åt grönt i vissa ljus. För närvarande har vi washed linen som väggfärg, men vill ha en ljusare väggfärg som kan bryta av lite. Jag är sugen på att måla om väggfärgen till en ljusare variant. Finns det någon färg som skulle dämpa det gröna i blek sand? Vi har lätthet på snickerier. och har målat trappan i sheer grey. Vilken färg kan passa? Tacksam för hjälp! Vänligen, Jessica

22/04/2024 10:44:51

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att ladda upp en planlösning så vore det toppen? Den behöver inte vara så avancerad, bara så att jag ser hur rummen hänger ihop. Återkom med denna så fortsätter vi sedan:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Här kommer en bild på planritningen. I angränsande rum har vi färgen Jotun linblå

24/04/2024 22:31:39

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Toppen, tack. 

Det mest harmoniska när man färgsätter i en grå och beige färgskala är att välja kulörer med ungefär samma rödhet/gulhet (kulörton). Om man målar en yta/rum i en varmare beige jämte en annan yta/rum i en mer grå ton så tenderar den grå ytan att upplevas kallare än den egentligen är och den beige ytan blir gulare.

Kika på  LADY 1931 Kokos,  LADY 1875 Sans,  LADY 1832 Skandinaviskt Ljus eller  LADY 12123 Contemporary White till väggarna.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, LADY Essence, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top