val av lasyr till fasad

Kategorier:

- Hus

- Altan

- Staket

Hej! Vi har en sommarstuga med träfasad som genom åren blivit laserad med delvis färglös lasyr och ibland möjligen även med något pigment. Vi har nu fått hjälp med målartvätt av hela fasaden och fick rekommenderat att välja en lasyr med ett brunt pigment för att "jämna ut" de olika nyanserna i fasaden. Vi vill ha det så enkelt och lättskött som möjligt och där det inte syns så väl om underhållet skulle bli eftersatt. Därav tänker vi oss att det är bra att fortsätta med lasyr än en målad yta. Tänker vi rätt? Har du något tips på vad vi ska välja för produkt och med vilket pigment? Ska det vara samma på fönsterkarmar/altanräcken eller ska man bryta av? Har du möjlighet så tar vi gärna emot två tips: ett "diskret" och ett "lite modigare" alternativ. Se bifogade bilder för att få en uppfattning om huset. Tack på förhand! Ska bli spännande att höra ifrån er! vänliga hälsningar // Eva

22/04/2024 14:27:28

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Eftersom lasyr är en transparent produkt så kommer du ju se underliggande kulör delvis igenom den laserade ytan. Därför kan det vara bra att lasera med en mörkare ton. Kika tex på Trebitt 0683 Sotgrå, 90033 Funkissvart eller 0675 Säterbrun. Lasera alla fasader, vindskivor, knutbrädor och foder med  Trebitt Oljelasyr. Fönster och dörrar målas med  DEMIDEKK Infinity Details.

Provmåla på något ställe där det inte syns så väl. Återkom sedan med hur du upplevde kulörerna så hjälper jag dig gärna vidare med lasyrkulör till terrasser och annat i tryckt virke och kulör till fönster och dörrar.

För bästa råd om tekniska frågor måste jag hänvisa dig till vår tekniska support. Du når dem på Jotun.se. Klicka på pratbubblorna längst ner i högra hörnet så svarar de dig så fort de har möjlighet.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top