Färg på köksluckor och väggar

Kategorier:

- Kök

Lister/dörrar/fönster : Vanlig vit lackfärg

Angränsande rum : Jotun reflektion i anslutande rum.

Jag har en laminatbänskiva i marmor imitation, med både gråa och bruna marmormönster. Själva skivan var tyvärr inte helt vit, utan har en ganska gul ton. Golvet är i laminat med, med lite orange/gul/trä nyans. Skulle vilja måla om köksluckorna och väggarna i köket utan att riskera att bänkskivan blir ännu gulare i utseendet.

22/04/2024 18:00:33

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att kolla upp och återkomma med vilken färgkod (ncs) dina vita detaljer som dörrar, fönster, lister har, om inte alla dessa detaljer ska målas, så vore det toppen? Det påverkar vilka andra färger som blir fina och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på detta är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och se vilken av dessa som kommer närmast dina vita detaljer. Återkom sedan med detta samt en planlösning så hjälper jag dig vidare med en färgplan.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej Annika, Dörr- och fönsterkarmarna är gamla, så de kan målas om i samband med väggar och köksluckor. Har köpt nya golvlister som heter enligt varumärket "Sockel Vit S 0502-Y". Dessa kan dock också målas om, om de behöver matcha dörr- och fönsterkarmarna. Tänkte även för säkerhetsskull nämna att köket ligger i västerläge, ugn och micro är svarta. Bifogar med en bild på planlösningen. Dörren mellan sovrum och kök kommer att stängas igen, så hallen är enda rummet som ansluter till köket.

25/04/2024 14:04:43

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Tack. Kan du tänka dig att måla om allt som är vitt i hela bostaden?  LADY 1622 Reflektion som du har i angränsande rum blir tex bättre ihop med kritvita vita.

Vidare, vad gillar du för färger? Kan du tänka dig en mörkare blå eller grön ton på köksluckorna?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Jag har faktiskt redan målat alla dörrar och dörrkarmar kritvita i hallen (köket har ingen dörr, bara dörrkarm). Tyckte att det passade bättre än kulören på golvlisterna, så kul att få detta bekräftat av dig! Planen är att få lägenheten att gå i beige, brunt, mindre svarta detaljer, marmor, trä (valnöt eller ek) + gröna växter, så har egentligen funderat på ett beige/brunt kök, men skulle även kunna tänka mig grönt :)

28/04/2024 16:54:07

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Jag upplever inte bänkskivan alltför gul i tonen, utifrån dina bilder. Jag tror att det är nuvarande grålila luckor som gör att den upplevs gulare än den egentligen är.

Kika på  LADY 7613 Northern Mystic till köksluckorna och  LADY 1622 Reflektion eller  LADY 12077 Sheer Grey på väggarna.

Om du vill ha grå luckor så kika på  LADY 12078 Comfort Grey till luckorna och  LADY 1622 Reflektion till väggarna.

Måla allt som ska vara vitt tak, fönster, dörrar och snickerier i  LADY 9918 Klassisk Vit.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. Återkom sedan med hur du upplevde dessa kombinationer i ditt kök så fortsätter vi med övriga rum.

För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, LADY Essence, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top