Kulör i kök v-rum & matrum

Kategorier:

- Vardagsrum

- Kök

Lister/dörrar/fönster : 0500

Angränsande rum : 0500

Hej, vi har precis flyttat till ett nybyggt parhus där vi tyvärr inte gjort några val då det var visningshuset, Kök, matsalsrum & v-rum sitter ihop som öppen planlösning, Köket är i 5000-n och vi upplever det väldigt blå lila i visa ljus, Vi skulle vilja måla om väggarna i nån snygg varm grå/beige / greige , (eventuellt måla in snickerier & dörrar i samma kulör, Funkar nån varm grå/beige kulör ihop med ett kök som är i neutrala skalan? Eller kommer det upplevas ännu mer blå/ lila, Den kulörerna vi kollat på är ” modern beige” Tack på förhand!

23/04/2024 18:12:18

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att ladda upp en planlösning så vore det toppen? Den behöver inte vara så avancerad, bara så att jag ser hur rummen hänger ihop. Återkom med denna så fortsätter vi sedan:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Skickar en planlösning,

25/04/2024 14:30:20

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Det mest harmoniska när man färgsätter i en grå och beige färgskala är att välja kulörer med ungefär samma rödhet/gulhet (kulörton). Om man målar en yta/rum i en varmare beige jämte en annan yta/rum i en mer grå ton så tenderar den grå ytan att upplevas kallare än den egentligen är och den beige ytan blir gulare.

S5000-N är en grå ton som ofta upplevs dra lite mot blått. Om du väljer en beige ton, alltså en varmare ton, till väggarna så kommer det blå draget att förstärkas och luckorna kommer upplevas lite blåare än de egentligen är.

Kika i stället på en gråare kulör till väggarna tex  LADY 12077 Sheer Grey, LADY 553 Ascott eller  LADY 1622 Reflektion.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, LADY Essence, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top