Färgsättning bröstpanel

Kategorier:

- Hall

Lister/dörrar/fönster : 0502y

Hej! Vi skulle behöva lite hjälp med färgsättning av bröstpanel i hall och trapp. Även vagnstycken, sättsteg, garderober och en sittbänk i hallen kommer att målas in i samma färg som panelen. Vi har tapetserat med Hip Rose 4725 från Boråstapeter som går i en beige ton som drar åt grått. Hallen har ljusinsläpp från dörren i väst, och från ett fönster i trappen i norr. Tanken är att dörren ska bytas mot en som är vitmålad (0502y) och med större ljusinsläpp. På golvet ska det läggas en klinker som är ljusgrå med beiga stänk. Trappstegen ska behållas trä-rena och behandlas med en olja som innehåller svagt ljusa pigment. Bröstpanelen är målad i 0502y men vi upplever att kontrasten blir för stor. Våra funderingar går främst mot en ljus beige ton, alternativt grått eller grönt. Tacksam för tips på färgsättning!

23/04/2024 19:22:39

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Jag hjälper dig gärna men behöver lite mer information för att du ska få så bra hjälp som möjligt. 

Vad har du för färgkod i angränsande rum?

Har du en bild på klinker som ska läggas?

Återkom med detta samt även en bild på tapeten.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej Annika, Till mitt förra meddelande bifogade jag bilder på trappen, en del av en tapetserad vägg och klinkers, kan du inte se dessa? Angränsande rum är köket och där har vi inte valt färger ännu men det kommer troligen att bli tapeten Linnea garden green (bifogar bild) på en fondvägg och där önskar vi fånga upp den beiga färgen i bakgrunden till resterande väggar. Köksluckor och övriga snickerier i 0502y. Mvh Sara

25/04/2024 22:23:58

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Nu ser jag dem, tack:)

Jag tycker att det skulle vara fint med en något mörkare ton på trapp och panel. Kika tex på  LADY 8252 Green Harmony,  LADY 7628 Treasure,  LADY 1233 Mohair,  LADY 10966 Almond Beige eller  LADY 8304 Timjan.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, LADY Essence, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top