Väggfärg i nytt kök

Kategorier:

- Kök

Lister/dörrar/fönster : Vet ej exakt färg men någon standard listvit

Hej Vi bor i ett 100 år gammalt hus där vi nu tagit ner vägg mellan matplats och kök. Köket blir ett ram-kök i massiv furu och kalkstensliknande bänkskiva. Det blir underskåp i majoritet och även en stor köksö. Köket är målat i linoljefärg i Kvänum köksfärg ”Green smoke no 47”. Det jag vill ha hjälp är vilken väggfärg som passar till detta. Tanken ska gå lite mer mot herrgård än lantkök med breda lister osv. Vi har också satt in en vedugn i murstocken som vi just nu funderar på att ha kvar i samma färg (dvs ingen färg alls utan bara murat)

2024-05-20 21:44:24

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att kolla upp och återkomma med vilken färgkod (ncs) dina vita detaljer som dörrar, fönster, lister och köksluckor har, om inte alla dessa detaljer ska målas, så vore det toppen? Det påverkar vilka andra färger som blir fina och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på detta är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och se vilken av dessa som kommer närmast dina vita detaljer. Återkom sedan med detta samt en planlösning så hjälper jag dig vidare med en färgplan.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej På listerna/foder/fönster kommer vi måla med S 0502-Y. Köksluckor är green smoke no 47. Det svåra upplever jag är att hitta en färg som matchar murstocken. Den är en blandning av olika grå nyanser. Svårt att få en ncs-kod på det tyvärr. Lägger ytterligare bild på murstocken. Tack för hjälpen!

22/05/2024 20:35:41

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Har du möjligen en färgkod på köksluckorna? Om inte, har du möjlighet att ladda upp en bild i dagsljus där man tydligt ser vilken kulör luckorna har?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top