Väggfärg i hall

Kategorier:

- Hall

Lister/dörrar/fönster : S0502Y

Hej! Vi bygger nytt hus och har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum där vi målat väggar med S1002-Y20R, lister, fönster, dörrar etc är målat i S0502Y, köksskåp mm är S2502-Y20R. Nu ska vi måla hall/entré som ansluter till köket och vi funderar på en grön färg på vägg och garderober. Lister mm har samma färg som ovan, golvet är Bricmate Kolmårdenmarmor. I hallen planerar vi att ha en högre sockel, eller vad man kallar det, så att det är vitt (S0502Y) ca 30 cm från golvet och upp som avslutas med en list och sen kommer väggfärg. Bricmate föreslår antikgrön och vi har provmålat med den men finner den lite mörk och dov i färgen. Vi vill gärna ha en färg som går ihop med väggfärgen i kök/vardagsrum. Vad kan passa?

2024-05-21 22:25:42

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men om du har en planlösning att ladda upp så vore det toppen? Den behöver inte vara så avancerad, bara så att jag ser hur rummen hänger ihop. Det går bra med en egenritad.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Planlösningen ser ut ungefär som bifogad bild. Den stora garderoben finns inte och ingång till badrum sker där den står. Det är öppet mellan hall och kök, dvs ingen dörr. Trappen är vit i samma kulör som övriga snickerier. Vi har samma golv i tvättstugan och planerar att måla samma färg som hallen där.

23/05/2024 12:36:16

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Toppen, tack. Kika på  LADY 7685 Subtle Green eller  LADY 8281 Pale Linden till hallen.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color, LADY Essence, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top