Matchning av färger i 60-talslägenhet på Valhallavägen, Stockholm

Kategorier:

- Vardagsrum

- Sovrum

- Kök

- Hall

Lister/dörrar/fönster : Vitt, matt, på dörrlister o tak, trälister & teakfönster, gabondörrar

Hur ska vi få till en bra helhet men att det ändå inte blir tråkigt? Bakgrund: Vi helrenoverar lgh från 1960 på 136m2 med teakfönsterrkarmar, behåller alla gabondörrar samt träfärgade luckor i kök. Lägger in kalksten i hallen och stavparkett i hela lgh, ska betsas i brunt/cognac. Möjligen att golvet i köket får en gråare bets eftersom det redan är så mycket trä där. Entré är i sydläge, master bedroom i norrläge (se skiss, dock öppnat upp in hit från mittenrummet, stängt o anlagt badrum intill existerande badrum). Val: i köket har vi valt granitskivan LemonIce (gul/grön) och Jotun Kalk (1603) på väggar, vitt i tak i hela lgh. Intilliggande matsal funderar vi på Blek Sand (testade Humble Yellow men de passade inte så fint ihop). Intilliggande vardagsrum som hänger ihop med entrén har vi valt Froströk. Funderar på att ljusa den något. Rummet angränsar till vårt sovrum där vi funderar på en gulare ton, Soft. Ett nytt badrum anläggs innanför sovrummet, i ekebergsmarmor, möbler i mörkare trä och grått väggskåp samt vägg i S2002-Y. Barnens rum är målade i Space och Fjäderlätt. Tror du dessa färger kan bli bra eller blir det för spretigt med många olika?

2024-06-09 12:30:31

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Vilken pärla till lägenhet:))

När man ska färgsätta en hel bostad är det ofta bäst att börja med kulörer till kök/v-rum/hall. Därefter blir det ofta lättare att hitta vackra kulörer till övriga rum. Det kan lätt bli övermäktigt annars.

Allt det varma träet ha en gulare ton som kan få  LADY 10341 Kalk att dra mot grårosa. Hur upplever du Kalk mot fönster, dörrar och köksluckor?

Eventuellt behöver ni en något gulare ton mot dessa detaljer. Kika tex på  LADY 1931 Kokos till v-rum och  LADY 12118 Hummus till kök och hall.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. Återkom sedan med hur ni upplevde dessa så fortsätter vi med övriga rum.

För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color,LADY Essence, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top