Kulörrådgivning

Kategorier:

- Vardagsrum

- Kök

Hej, Vi har en lägenhet med 3,25m i takhöjd där vi ska göra om kök och sätta på nya lister för att framhäva sekelskifte. Lägenheten ligger i öst med fönster åt ett håll enbart. Vi vill måla kök, vägg och lister i någon varm beige/grå färg medan vi vill behålla taket vitt och måla ner taket en bit ner på väggen. Vilka 4 färger för kök, vägg, lister och tak rekommenderar du går ihop bäst? Lägenheten är bara 45kvm och kök/vardagrum är i samma rum.

2024-06-09 19:06:07

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men här skulle jag behöva lite mer information för att du ska få så bra svar av mig som möjligt. Vilken färgkod (ncs) har du på dina vita detaljer som fönster, dörrar, snickerier och köksluckor om inte alla dessa detaljer ska målas om? Det påverkar vilka andra kulörer som blir bra och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på vilken vit kulör (om vita) dessa detaljer har är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och jämföra. Återkom sedan med detta, en planlösning, så hjälper jag dig gärna vidare sedan.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Jag kanske var otydlig i förra meddelandet. Inga färger kommer vara kvar så tak, alla väggar, golvlister, nya köksluckorna, fönster och dörrar ska målas. Bifogad bild är nya planlösningen för köket där kylskåp flyttas och integreras samt de 3 avlånga skåpen på väggen tas bort. Finns även en bild på planlösningen idag där fönstret är mitt emot köket med läge i öster. Så vi vill gärna ha: • taket i en vit färg som målas ner på väggen • väggar i en väldigt ljus färg som är kanske mellan vit och beige/grå • köket i en beige/grå mörkare färg än väggen • golvlister, fönster och dörrar i en lite mörkare beige/grå färg är luckor Så totalt sett 4 färger som ska gå ihop på ett bra sätt.

11/06/2024 17:06:35

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Har du möjligtvis en planlösning där man ser alla rum. Den behöver inte vara så avancerad, bara så att jag ser hur rummen förhåller sig till varandra. Kommer ni även att måla övriga rum? Om inte vad har ni för färgkod i dessa?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Här är planlösningen. Tanken är att följa samma stil i hela lägenheten så inga färger som finns nu på dörrar, fönster, tak, väggar kommer vara kvar i hela lägenheten. Samma färger som vi väljer att matcha ihop i vardagrum/kök kommer följas in i sovrummet också.

12/06/2024 19:55:23

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Ok, tack:) Kika på  LADY 12182 Gentle Whisper eller  LADY 10341 Kalk till luckorna och  LADY 1376 Froströk till väggarna. Övriga snickerier kan vara i  LADY 12180 Present,  LADY 12076 Modern Beige eller  LADY 10342 Kalkgrå. Måla taket i  LADY 9918 Klassisk Vit.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color,LADY Essence, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top