Val av färg

Kategorier:

- Vardagsrum

Nybyggd stuga därav avsikten är att måla hela stugan i samma färg. Se nedan

2024-06-09 19:55:56

Kommentar

Önskar tips med färgförslag. Jag har tittat på färgen space.. Önskar ingen färg som går åt gult eller rött utan en grå/beige nyans

09/06/2024 19:58:25

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Kika på  LADY 1275 Mild,  LADY 1016 Blek Sand,  LADY 1376 Froströk eller  LADY 0486 Silke.  LADY 10678 Space blir finare mot varmare vita detaljer.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color,LADY Essence, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej och tack! Den första färgen som du nämnde beskrivs som en gul ton (mild) jag önskar i första hand en ton som går mot greige men en ljus sådan färg.. Blek sand beskrivs ju mer åt det gråa hållet, men jag känner att den är väl mörk? Froströk, har jag tagit hem prov på och den känner jag går åt blå/grön hållet..

10/06/2024 16:13:15

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

När man färgsätter med grå och beige kulörer så blir det mest harmoniskt om man har ungefär samma gulhet/rödhet i alla toner. Om man tex har en grå ton i ett rum och ser denna ihop med en beige kulör i angränsande rum så kan det grå tonen upplevas kallare än den egentligen är och den beige tonen blir gulare än den egentligen är vilket ofta upplevs "lite fel".

Dina köksluckor har en varm beige ton, S3005-Y20R, och då behöver du en kulör till väggarna som även den har en liknande beige underton, alltså med ungefär lika mycket gulhet/rödhet i sig, för att det ska upplevas harmoniskt.

Provmåla gärna de kulörer jag tipsade om så att du ser dem på en större yta. Hur upplever du Silke?


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej Annika igen.. jag har provmålat upp en färg som heter tidlös eftersom jag har beställt även den på provburk.. hur tänker du kring den färgen i relation till mina andra färger? Jag kommer att beställa de övriga nyanserna också i provburk som du gett mig råd till, för att se vad jag tycker om de färgerna. Så jag har provmålat med space, tidlös och Froströk.

11/06/2024 20:26:11

Svar:

Ser en annan tilltalande färg som heter tudor, hur tänker du kring den i relationen till mina övriga färger?

12/06/2024 07:07:17

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

 LADY 1024 Tidlös är för grå mot luckorna och passar bättre ihop med varmare vita detaljer.  LADY 0552 Tudor är för röd  mot luckorna.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack snälla för info!

13/06/2024 10:37:42

Svar från kulörrådgivaren:

:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top