Jotun färgval väggar

Kategorier:

- Vardagsrum

- Kök

Lister/dörrar/fönster : NCS 0502 (lister, dörrar, köksluckor) NCS 0500 2S (tak)

Hej! Vi ska måla om väggar i kök ochvardagsrum (öppet emellan) vi gillar ljus antikgrå alternativt silke (eller en ännu ljusare variant av dem båda) vi har NCS 0500 idag på väggar (5S) och tak NCS 0500 (2S) samt dörrar och lister i NCS 0502. Vad vore en bra ljus ljus grå eller ljus ljus greige till våra dörrar och lister, köksskåp (NCS 0502)? Bänkskiva i köket är i carrarramarmor. Golv är i mossaikparkett i ek, vi har även hyllor, möbeldetaljer och lampa i ek. Ser fram emot svar!

2024-06-09 20:06:41

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men om du har möjlighet att ladda upp en planlösning så vore det toppen? Den behöver inte vara så avancerad, bara så att jag ser hur rummen förhåller sig till varandra:)


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Det är hela undervåningen i vårt hus vi ska måla, öppen planlösning kök och vardagsrum så inget anslutande rum, utan anslutande väggar är väggarna i trappan som kommer ha kvar samma vita färg som nu, NCS 0500 5S samt att väggar vi ska måla som sagt ansluter till lister och dörrar i NCS 0502. På väggen har vi provmålat ljus antik som vi tycker känns lite väl röd/rosa samt silke som känns lite för beige, hade gärna haft lite gråare. Gärna ljus ljus grå :) vad tror du passar?

12/06/2024 12:06:46

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Det finaste är om allt som ska vara vitt, tak, fönster, dörrar och övriga vita detaljer eller vita väggar, målas i samma vita kulör. Om man blandar olika vita toner så tenderar de att förstärka varandras olikheter. Så upplevs tex varmare vita detaljer eller väggar lite gulare än de egentligen är när man ser dem ihop med kritvita detaljer eller väggar som då kan få ett blå-stick.

Kan du tänka dig att måla om väggar i trappan till den vita ton ni har på snickerierna?


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Okej, jag förstår. Vi vill helst inte måla om väggarna i trappan då de går ihop med hall på övervåningen och då behöver vi måla hela övervåningen också vilket vi inte vill i dagsläget. Vi vill egentligen ”bara” måla väggarna på nedervåningen. Vilken färg i ljus grå eller ljus beige kan passa på väggar på hela undervåningen om vi behåller tak och väggar i trappan i NCS 0500 samt lister, dörrar skåpluckor NCS 0502? Blir det heltokigt oavsett? Tack!

14/06/2024 16:52:58

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Ljusa neutrala toner är extra  känsliga för vilken vit kulör som man ser samtidigt men om vi bortser från detta så kika på  LADY 12123 Contemporary White,  LADY 8470 Smooth White eller  LADY 1563 Mörk Strandsand till väggarna på nedre plan.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color,LADY Essence, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top