Kulör sovrum

Kategorier:

- Sovrum

Lister/dörrar/fönster : Eggvit

Hej! Skickade samma fråga för ett bra tag sedan men har inte fått svar och undrar om något gått fel. Jag ska måla ett sovrum helt och hållet, tak och snickerier ska vara i Eggvit. Jag söker nu en ljust beige som passar till det samt till en gammal taklampa som ska sitta i rummet. Lampan är vit med målad dekor, det vita är avläst till S 0507-G80Y. Dekoren är ljust brunrosa (avläst till S 2030-Y60R), mörkare rödbrun (avläst till S 5030-Y80R) samt små detaljer i en ganska klar blå (har inte läst av den, det är så lite). Lutar åt Skandinavisk ljus, kan det passa? Golvet är en gammal ekparkett, rummet är litet men ganska ljust med ett fönster mot öster.

2024-06-10 19:08:27

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Jag kan tyvärr inte se din fråga men försöker hjälpa dig nu:)

Kika på  LADY 12123 Contemporary White,  LADY 1024 Tidlös eller  LADY 10679 Washed Linen.  LADY 1832 Skandinaviskt Ljus har en rödare underton och därför tror jag den blir mindre bra mot de ljusa partierna i lampan som enligt färgkoden är ljusgrön. Utifrån bild på lampan upplever jag den ljusa ytan varmare i tonen än färgkoden beskriver. Kanske blev fel vid avläsning... Så, kika även på  LADY 1832 Skandinaviskt Ljus och  LADY 1875 Sans

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color,LADY Essence, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för svar! Ja, jag tror att lampan är svår att läsa av eftersom den är lite genomskinlig. Nu stoppade jag vitt tyg i och läste av igen, fick det då till S 1005-G90Y. Det är nog lite grönt i men 90% Y känns mer rimligt utifrån hur den upplevs. Jag fotade den med washed linen och tidlös, se nytt foto. Tidlös har vi även på en större vägg som jag kollade mot och jag tycker båda upplevs för grå..? Contemporary white har jag inget prov på men ska hämta det. Annars tror jag som sagt själv på skandinavisk ljus som du också skriver, har även tittat på sans och upplever den snarlik. Lutade åt skandinavisk ljus eftersom det står att den ska vara bra med röda toner och planen är att plocka upp det brunröda från lampan i gardiner och andra detaljer.

11/06/2024 19:49:58

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Jag upplever att lampan är gulare i tonen än din färgkod. Jämför med färgproverna i stället för att läsa av lampan. Den ska ju vara både släckt och tänd så bra att kolla hur du upplever den även i tänt ljus.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top