Färg kök & vardagsrum

Kategorier:

- Vardagsrum

- Kök

Lister/dörrar/fönster : Klassisk vit

Hej, Vi kommer att renovera kök och vardagsrum och har svårt att hitta en färg framförallt till köksluckorna och köksväggar. Har bifogat gammal planlösning där väggar finns med som inte är kvar/kommer tas bort. Har därför färgmarkerat så du kan se hela rummen det gäller. Blåmarkerat är kök i söderläge. Gulmarkerat är vardagsrum i norrläge. Båda rummen väldigt ljusa. Hallen som renoverats tidigare och är i anslutning till rummen har färgen Sommarsnö (som jag älskar). Samma gäller trappen upp och hall på övervåning. Skulle vilja ha en annan färg i vardagsrummet men då väggen från hallen fortsätter in i vardagsrummet och det inte finns något naturligt sätt för brytning till annan färg så kanske vi behöver ha Sommarsnö även där? Vi vill ha någon mörkare greige till köksluckorna har vi tänkt. Blek sand som många kökstillverkare har ser dock alldeles för smutsgul ut hos oss. Har kikat på Ascott som jag förstått passar bra till Sommarsnö men den tycker jag är för grå. Har du tips på annan färg vi kan testa som är lite mjukare? Och vilken färg man isf sen kan ha till väggarna? Vill helst inte ha Sommarsnö överallt om nu skulle behöva ha det även i v-rummet.

2024-07-08 12:44:11

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Kika på  LADY 8470 Smooth White till luckorna. Jag hade fortsatt med  LADY 1928 Sommarsnö även i köket men kika annrars på  LADY 7626 Airy Green till väggarna i köket.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color,LADY Essence, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top