Färgsättning garderobsvägg

Kategorier:

- Sovrum

Lister/dörrar/fönster : Vit

Jag har målat väggarna i tonårsdotterns stora sovrum i Soothing beige. Det finns en befintlig garderobsvägg som täcker hela ena väggen (5x2,70m) som är lackerad i den tidigare väggfärgen klarblå. Jag skulle vilja lämna in luckor och täckskivor för att lacka om dem i en NCS-kulör som passar bra med Soothing beige eller är så lik Soothing beige som möjligt (behöver vara standard NCS för att lackeringsföretagen ska klara det). Rummet är angränsande till en hall som är målad i Antique green. Väggarna i nästa angränsande rum är målade i Sans. Snickerier och dörrar är vita (0502Y) och golvet i sovrummet är ett vitmålat gammalt plankgolv.

2024-07-08 15:26:08

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Vilka underbart blå garderober:))

Eftersom  LADY 12075 Soothing Beige inte har en standard-ncs så blir det bättre att välja en kulör där man tydligt ser att det är en annan kulör än väggarna. Lägger man sig nära så är de lika men ändå olika kan man uppleva det lite "fel". Kika i stället på S4005-Y20R till garderoberna.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Stort tack för svar. Tycker du det är bäst att hålla samma färgskala/ton på vägg och garderob, eller har du också något förslag på en alternativ kulör som också passar bra mot Antique Green?

09/07/2024 14:16:57

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Om du vill ha en lite mer kulört ton på garderoberna så kika även på  LADY 2040 Ljus Granit. Provmåla igen.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top