Tips på väggfärg

Kategorier:

- Kontor

Hej, vi har köpt ett hus där det i ett rum är lagt en blå heltäckningsmatta. Den mattan får vara kvar ett tag. Rummet är tänkt att vara kontor/gästrum. Vilken färg på väggen skulle ni rekommendera att vi kör? Tycker det är så svårt att matcha med blått. Vi kommer att köra Froströk i hall, kök och vardagsrum. Evening green i vårt sovrum och sedan oklart vilken färg vi kör i vår dotters rum. Mvh, Sarah

2024-07-09 11:42:20

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men här skulle jag behöva lite mer information för att du ska få så bra svar av mig som möjligt. Vilken färgkod (ncs) har du på dina vita detaljer som fönster, dörrar, snickerier och köksluckor om inte alla dessa detaljer ska målas om? Det påverkar vilka andra kulörer som blir bra och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på vilken vit kulör (om vita) dessa detaljer har är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och jämföra. Återkom sedan med detta, en planlösning och färgkod i angränsande rum, så hjälper jag dig gärna vidare sedan.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, De vita detaljerna är eller kommer att vara i S0502-Y. Färgkoderna är: - Hall, entré, kök, vardagsrum: 1002-Y24R - Sovrum: 5105-B81G - Kontor/sovrum: En färg som passar 1002-Y24R fast mörkare och lite mer kulör i sig. Kanske Devine eller Impression (här tar jag gärna tips från dig också). Den blåa heltäckningsmattan är väldigt ful. Men jag tänker att med rätt färg på väggen kan man vända det till att den istället blir lite cool.

10/07/2024 20:42:20

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Har du även en färgkod på köksluckor och en planlösning så vore det toppen?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, köksluckorna kommer vi måla om men ingen aning om vilken färg. Planlösningen skickade jag. Men testar igen

11/07/2024 14:24:29

Svar:

Här

11/07/2024 14:25:37

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Jag ser tyvärr inte din planlösning. Prova gärna att ladda upp den igen:)

 LADY 1376 Froströk blir bättre om man har allt som ska vara vitt tak, fönster, dörrar, lister, köksluckor och vita väggar i  LADY 9918 Klassisk Vit. Den drar gärna mot rosa om man har en varmare vit ton som Bomull på dessa vita detaljer.

Vidare, när man ska färgsätta en hel bostad är det ofta bäst att börja med kulörer till kök/v-rum. Därefter blir det ofta lättare att hitta vackra kulörer till övriga rum. Det kan lätt bli övermäktigt annars.

Köksluckor är en stor yta som du kommer att se samtidigt som du ser övriga kulörer. Kulören på dessa kommer därför att påverka vad som blir snyggt i övrigt. 

Vad tänker du för färg på köksluckorna, mörk, ljus, neutral, grön, blå...?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar från kulörrådgivaren:

:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, Det verkar inte som att det går att skicka bilder. Har skickat planlösningen och bild på rummet minst två gånger. Både via dator och mobil. Men jag testar igen nu. Bra att veta gällande Froströk. Har du någon annan liknande färg du rekommenderar? Vill inte att det ska varken gult eller grått. Då är jag med gällande köksluckorna. Jag tror att vi kommer att måla dem i en beige färg. Köket är från 2006 i trä, så inte jättemodernt. Så det känns som att det blir bäst resultat i någon neutral färg. Har skickat en bild på köket också.

12/07/2024 12:37:24

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Ok, prova att maila din planlösning till info@jotun.se Skriv att den ska till Kulörrådgivningen.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Nu har jag din planlösning, toppen:)

Kika på  LADY 1140 Sand eller  LADY 12076 Modern Beige till köksluckorna och måla väggarna i  LADY 1875 Sans eller  LADY 1832 Skandinaviskt Ljus.

Ett lite gråare alternativ är luckor i  LADY 10679 Washed Linen och väggar i  LADY 1024 Tidlös.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. Återkom sedan med hur du upplevde de olika alternativen så fortsätter vi med övriga rum.

För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color,LADY Essence, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, Tack för ditt råd! Om vi kör på Skandinavist ljus i hall, kök och vardagsrum. Och Modern beige på köksluckorna. Tror du att Evening green funkar i det stora sovrummet? Och Devine i det andra större sovrummet? Vi avvaktar med att måla om rummet med blå heltäckningsmatta.

17/07/2024 18:19:26

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Ber om ursäkt. Kika på  LADY 12075 Soothing Beige till luckorna i stället för  LADY 12076 Modern BeigeKika sedan på  LADY 12083 Devine och  LADY 8252 Green Harmony eller  LADY 7628 Treasure till sovrummet.  LADY 6352 Evening Green kan ev fungera men jag tror att du kommer uppleva den som för kalla i ihop med de övriga kkulörerna.

provmåla igen.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun