Kulörråd

Kategorier:

- Vardagsrum

Hej jag har målat flera rum med Jotun Tudor färg. Har ni någon med samma kulör balans dvs samma förhållande gul o röd fast lite mörkare. Ca 20 svärta (Tudor 12). Sheer grey blir ju kallare ….Tudor är perfekt i mina mindre rum men i vardagsrummet blir den för ljus pga många fönster. Älskar kulörer Tudor, söker en kulör precis som den bara mörkare. Tack på förhand 😀

2024-07-09 11:53:57

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men här skulle jag behöva lite mer information för att du ska få så bra svar av mig som möjligt. Vilken färgkod (ncs) har du på dina vita detaljer som fönster, dörrar, snickerier och köksluckor om inte alla dessa detaljer ska målas om? Det påverkar vilka andra kulörer som blir bra och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på vilken vit kulör (om vita) dessa detaljer har är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och jämföra. Återkom sedan med detta, en planlösning och färgkod i angränsande rum, så hjälper jag dig gärna vidare sedan.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej Annika stort tack för ditt svar. På snickerier (golvlist & fönster) i rummet är det s 0500-N. I angränsande rum som är hall / entré är det kulör Tudor målat på vägg tillsammans med en träpanel i Jotun Lady pure matt 0500-N. Där är Tudor perfekt då det är mindre ljusinsläpp och man upplever en klar skillnad mellan vägg och träpanel/snickerier men i vardagsrummet blir Tudor för ljus upplevs nästan ingen skillnad mot snickerierna i dagsljus pga mycket fönster /ljus.

10/07/2024 17:46:28

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Kika på  LADY 10341 Kalk eller  LADY 12182 Gentle Whisper.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color,LADY Essence, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för alla tips då jag testa dem. Hälsningar 👍🏻😀

11/07/2024 15:56:20

Svar från kulörrådgivaren:

:))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top