Färgval till entré, innerdörrar, trapp och hall

Kategorier:

- Hall

- Övrigt

Hej! Jag skulle vilja ha lite råd på färgsättning i vår entré, innerdörrar, trapp och övre hall. Vi har ett gammalt hus och skulle vilja bevara lite gammaldags känsla med en modern touch. Taket och taklister skulle vi vilja måla i en vit färg, väggar och resterande lister i en ljus färg, trapp i en mörk färg och innerdörrar i en färgglad färg. Tack på förhand!

2024-07-09 21:59:53

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Jag hjälper dig gärna men här skulle jag behöva lite mer information för att du ska få så bra svar av mig som möjligt. Vilken färgkod (ncs) har du på dina vita detaljer som fönster, dörrar, snickerier och köksluckor om inte alla dessa detaljer ska målas om? Det påverkar vilka andra kulörer som blir bra och hur du kommer att uppleva slutresultatet. Lättaste sättet att ta reda på vilken vit kulör (om vita) dessa detaljer har är att låna hem färgprover på de vanligaste vita, S0500-N och S0502-Y, och jämföra. Återkom sedan med detta, en planlösning och färgkod i angränsande rum, så hjälper jag dig gärna vidare sedan.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, Okej jag förstår. Vi har endast grundmålat allt så vi har inte bestämt vad lister mm ska vara för färg. Men taket och taklister i rummet bredvid är målat i S0500-N, så det kankse är finast att måla med samma färg på tak och taklister i entrén och hallen också? Soothing Beige, Modern Begie, Deco Blue och Organic Green finns också i rummet bredvid. På alla väggarna och snickerier har vi tänk oss en ljus färg, trappen en mörkare färg, dörrarna en färgglad färg. De färger som vi tror att vi är intresserade av är vitt, varmgrå, beige, blå, brun, grön eller gul. EARTHY YELLOW är en färg som vi har tittat på en del och tycker om. Jag bifogar lite bilder på rummet bredvid. Vi skulle vilja att färgerna i hall och entré matchar fint med dessa färger. Hoppas att mitt svar hjälpte dig ☺️

10/07/2024 22:29:49

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Lite osäker på ditt svar. Kommer ni även att måla om köksluckor, fönster och dörrar? Om inte vad har dessa för färgkoder?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Ytterdörren är mörk teak och kommer inte målas om. Resten av dörrarna ska målas om, förutom dörren i deco blue. Köksluckor skulle jag tro är i färgen S0500-N.

11/07/2024 19:33:06

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Har du även en planlösning att ladda upp? Markera gärna i vilka rum de övriga kulörerna är målade med:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top