Kulörrådgivning träfasad och sockel som passar med nuvarande tegelvägg

Kategorier:

- Hus

- Garage

- Puts och grundmur

Dörrar/fönster/garageport :

Grundmur och tak :

Vi har ett 70-talshus med fasad i trä och tegel. Inför ett renoveringsprojekt planerar vi nu att måla träfasaden på hus (inkl. balkongräcke), garage och ett kommande attefallshus i samma kulör. Vi önskar hjälp med kulörval som passar med tegelfasaden, gärna både panel och sockel. Vi tänker oss en matt grå färg och har tagit hem kulörprover. Den färg vi hittills fastnat mest för är varmgrå. Vi har också provmålat med comfort grey men den tycker vi är för ljus.

2024-07-12 22:58:19

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Har du möjlighet att ta en närbild där man tydligt ser de olika tonerna i teglet, så vore det toppen?


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej Annika, Tack för din återkoppling. Bild kommer här. Det är både en del kallare ljusgrå toner och mörkare brunlila toner. Med vänlig hälsning, Andrea

15/07/2024 16:14:00

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Ser tyvärr inte din sista bild. Prova gärna att ladda upp igen.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Testar igen

16/07/2024 12:14:18

Svar:

Nu så, den var för stor.

16/07/2024 12:24:12

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack, toppen. Vad har ni för färgkoder på fönster och dörrar om dessa ej ska målas?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, färgkod på fönster är 0502. Dörrarna är ljusgrå i dagsläget men dessa planerar vi att måla om. Tar gärna färgråd kring det också.

17/07/2024 13:27:08

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen 

Toppen, tack. 

Kika på  JOTUN 0394 Varmgrå,  JOTUN 1284 Svolvär eller 10254 Brun Jord till träfasad och vindskivor. Lite osäker på vad ni har för virke i balkongräcke och stolpar. Om det är otryckt virke målar ni dessa med samma kulör som ni väljer till träfasader och vindskivor. Om det är tidigare laserat tryckt virke så behöver ni ta bort den gamla lasyren med  DEMIDEKK Terrassfix och sedan lasera med ny kulör. Kika i så fall på  DEMIDEKK 9073 Skimmergrå eller  DEMIDEKK 9710 Terrassgrå.

Grundmuren kan målas i  JOTUN 11129 Smoky Grey.

Provmåla på skivor som du kan flytta runt och se hur kulörerna upplevs på olika sidor om huset. Betrakta på lite avstånd. 

Träfasad, vindskivor, knutbrädor och foder målas med DEMIDEKK Infinity eller den mattare DEMIDEKK Infinity Pure Matt. Fönster och dörrar målas med DEMIDEKK Infinity Details. Grundmuren målas med JOTUN DryTech Murfärg.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun