Kulörrådgivning

Kategorier:

- Hus

- Puts och grundmur

- Övrigt

Dörrar/fönster/garageport :

Hej! Har ett svart hus i jotuns svarta färg 9500-n. Vi ska nu börja måla om huset i samma svarta färg, då det är dags. Fönstrerna är vita i standardvit. Vi behöver också måla grundmuren och den syns relativt mycket då huset är ett sutteränghus. Jag har provmålat i färgerna vallmofrö och form men vet inte om färgerna är helt perfekta., är de för mörka? Har du förslag på någon grå färg som känns varm och gör att vår svarta färg mjukas upp lite. Inom ett par år kommer vi även att byta tak till något grått vilket vi behöver ha i åtanke. Jag har också funderingar att måla ytterdörren i en grön färg som går lite mot grå. Har tittat på nordsjös kubel green forest. Det blir därför viktigt att den svarta, gråa och gröna färgen harmoniserar. På bilderna syns bild på förrådsdörr som vi också tänkt måla i grön färg, en bild på förråd/garage i anslutning till grannar, och vårt hus där vi ska såga av träfasaden för att betong ska synas istället ( har redan kollat upp att det är betong och grannar har gjort likadant) Vad tror du skulle passa bra? Vänliga hälsningar Ida

2024-07-14 22:18:26

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Kommer ni att måla om fönstren? Om inte, vad har dessa för färgkod idag?

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Vi har inte tänkt måla om fönstrena, de är standardvit på fönsterna. Vänliga hälsningar Ida

16/07/2024 16:34:37

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tack. Du behöver en lite mörkare ton på grundmuren för att huset ska upplevas som stadigt. Väljer man en för ljus ton så kan man få känslan av att huset "svävar.

Kika gärna på en något mörkare ton till grundmuren tex 10835 Velvet Grey eller 11138 Muddy Grey.

Ytterdörren kan vara i  JOTUN 8413 Herrgårdsgrön eller 8426 Dewy Green.

Provmåla på skivor som du kan flytta runt och se hur kulörerna upplevs på olika sidor om huset. Betrakta på lite avstånd. 

Träfasad, vindskivor, knutbrädor och foder målas med DEMIDEKK Infinity eller den mattare DEMIDEKK Infinity Pure Matt. Fönster och dörrar målas med DEMIDEKK Infinity Details. Grundmuren målas med JOTUN DryTech Murfärg.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Okej tack, ska provmåla 👍 Som jag sa kommer vi inom ett par år byta tak och vi har funderingar på grått eftersom vi bor vid kusten. Har du annat förslag på takfrågan för att få ihop helhetsintrycket?

18/07/2024 08:38:52

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Jag tycker att det kan fungera med både rött och grått tak. Det viktiga är att ni lånar hem takpannor och jämför med de kulörer ni målar, så att ni ser att det fungerar.

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun