Kulör till kök och matsal

Kategorier:

- Kök

Hej! Jag skulle behöva hjälp med kulör till väggar, tak, snickerier och köksluckor i vårat kök med tillhörande matsal. Köket är byggt i två etapper varav den äldre delen har vita köksluckor som ska målas om. Den nya delen har köksluckor i ljus ask. (dessa ska vara kvar) Både i kök och matsal har vi tagit fram gamla murstocken så det är en röd, matt tegelvägg i båda rummen. På golvet ligger ett marockanskt betongklinker i en grön pastell ton och över köksbänken är det en mönstrad platta som är vit, mörkgrå och blå. Tänker att man målar båda rummen i samma färg då de sitter ihop med varandra. Vill ha en varm känsla och inte vitt. Angränsande hall är målad i Washed linen och vardagsrummet ska målas om när vi är klara med köket. Bifogar skiss & bild på köket.

2024-07-18 21:03:52

Svar från kulörrådgivaren:

Hej 

Kika på  LADY 1288 Granskugga eller  LADY 8303 Vit Ljung till väggarna i kök/v-rum och  LADY 8422 Green Marble eller  LADY 8304 Timjan till köksluckorna.

Provmåla på stora papper som du kan flytta runt och se hur kulörerna blir på olika ställen i rummet, i olika ljus. För matta och vackra väggar målar du med LADY Pure Color,LADY Essence, Nya LADY Wonderwall eller LADY Balance. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Taken målas med LADY Interior Finish om det är trätak och med LADY Perfection om det är släta tak.


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top